Categorieën
bedrijven

Bedrijfspand bouwen nodig

Wanneer je huidige bedrijfspand te krap is geworden moet je vervolgstappen zetten met je bedrijf. Er zijn vele keuzes die je moet gaan maken tussen plan en oplevering. Laat je een bedrijfspand bouwen of kies je ervoor om naar een bestaand pand te verhuizen? Hoe zit het met vergunningen? En met welke partijen ga je in zee? Bouwondernemingen, architecten en logistieke adviesbureaus kunnen je verder helpen bij het bouwen van een nieuw bedrijfspand.

Kies één samenwerkingspartij

Om het complexe proces van een bedrijfspand zo simpel mogelijk te houden valt het aan te raden om voor één partij te kiezen voor zowel het ontwerp als de realisatie van je nieuwe bedrijfspand. Alle diverse onderdelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en kunnen beter op elkaar worden afgestemd als de verantwoordelijkheden bij één partij liggen. Het voordeel voor jou is dat je maar één aanspreekpunt hebt tijdens het gehele bouwproces. Hierdoor is het proces transparant, hou je de controle en vallen de kosten vaak lager uit.

Kies voor een locatie die past bij de bedrijfsvoering

Het is belangrijk dat het nieuwe bedrijfspand op een locatie ligt die past bij de bedrijfsvoering. Kijk naar de bedrijfsactiviteiten, de bereikbaarheid en de omgeving maar ook naar de toekomstvisie die jij met je bedrijf voor ogen hebt en de toekomstbestendigheid van het bedrijventerrein. Kiest je voor een locatie op een nieuw bedrijventerrein of voor een bestaand bedrijventerrein? En wat zijn de voor- en nadelen van de diverse opties? Daarnaast is het belangrijk om van tevoren na te denken over de mogelijke financieringsvormen. Vaak is het een goede investering om een bedrijfspand in eigendom te verwerven die je op de lange termijn vanzelf terugverdient. Wanneer je deze ook nog zelf laat bouwen kan het pand helemaal naar jouw wensen worden gerealiseerd.

Bedrijfspand bouwen

Vergunningen

Op het moment dat de grootte van het pand en de locatie zijn bepaald wordt het zaak om diverse vergunningen aan te vragen. Denk hierbij aan de omgevingsvergunning en bepaalde voorschriften met betrekking tot brandveiligheid en milieu waar je aan moet voldoen. De omgevingsvergunning vraag je aan via de gemeente en hier moet je ruim de tijd voor uittrekken. Het kan zijn dat je verzoek snel wordt ingewilligd, maar je loopt ook het risico dat je de vergunning aanvraagt bij een gemeente die niet zo voortvarend te werk gaat waardoor het wat langer duurt voordat de benodigde vergunningen worden verleend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *